Töltés...

COVID-19Kontroll

Minősítő program

COVID Kontroll COVID Kontroll plusz

COVID-19Kontroll

MINŐSÍTŐ PROGRAM BEMUTATÁSA

Előzmény

A koronavírus járvány hatására a szálloda-, és vendéglátóipari vállalkozások zöme bezárásra kényszerült. A kieső bevételek és az újraindítás lehetőségének „életben tartási” költségei miatt– munkaerő megtartás, ingatlan fenntartás a vállalkozások rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Mivel egyelőre kiszámíthatatlan, hogy a járványidőszaknak milyen szakaszai lesznek, és meddig húzódik el, ezért az iparágnak fel kell készülnie, egy hosszú távon gazdaságilag és közegészségügyileg is fenntartható üzemeltetési rendre.

Fogyasztói bizalmi deficitre adott válasz

A járvány, természetéből adódóan bizalmi deficitetokozott a célközönségben, elsősorban az olyan jellegű színterekkel és szolgáltatásokkal szemben, mint a vendéglátás, idegenforgalom, ahol sok ember viszonylag kis helyen, zárt térben tömörül össze. A járvány enyhülésével a fogyasztói kedv ugyan felülírta az óvatosságot, mégsem lehet figyelmen kívül hagyni a külföldi aggasztó tendenciákat és a tényt, hogy a vírushelyzet hazai viszonylatban enyhült ugyan, de a jövőbeni alakulása kiszámíthatatlan. A negatív irányú változás pedig feltétlenül hatással lesz a fogyasztói bizalomra.

Tanúsítás célja

COVID-19 KONTROLL minősítő programunk és a mögötte álló szakmai útmutató célja, hogy olyan tanúsított rendszert adjon a vállalkozások kezébe, amellyel a vendégek felé egységes, a vendéglátás minden területére kiterjedő biztonságos üzemeltetési működést igazol, amely feloldja a nyilvános és közösségi tereken való tartózkodással kapcsolatban kialakult félelmet, és visszaállítja a fogyasztói bizalmat, gyorsítva ezzel a gazdasági folyamatok pozitív irányú elmozdulását.

Hitelesen

A minősítés tartalmát több orvos kollégánk, népegészségügyi ellenőr, és élelmiszeripari mérnök szakértőink készítették elő. Az anyag szakmai tartalmát véleményezésre megküldtük az érintett szakhatóságoknak. A minősítés során különböző felületekről mintákat veszünk laboratóriumi vizsgálatra és helyszíni gyors tesztekkel (ATP) ellenőrizzük a védekezési eljárások hatékonyságát.

Tanúsítási eljárás díjmentes

A minősítő programunknak nincsenek kereskedelmi céljai. Valljuk, hogy most nem a kereskedésnek, hanem az összefogásnak az ideje van. Ennek szellemében a minősítést és a fejlesztéshez kapcsolódó tanácsadást díjmentesen végezzük, jószolgálati felajánlásként.

Minősítéssel megkülönböztetettek

A COVID-19 KONTROLL minősítő rendszer a fogyasztók biztonsága irányába elkötelezett üzemeltetők választása. A programban való részvétel nem kötelező, önkéntes alapon történik. A minősítő rendszer a jogszabályokon túlmenően ír elő intézkedéseket, folyamatokat és ellenőrző mechanizmusokat. Teszi ezt annak érdekében, hogy a fogyasztóközönség a szolgáltatás igénybevételének ideje alatt, minősítetten is biztonságos és kontrollált környezetben legyen.

COVID-19 KONTROLL minősítő program a vendégek felé egységes, a vendéglátás minden területére kiterjedő biztonságos üzemeltetést igazol, amely feloldja a nyilvános és közösségi tereken való tartózkodással kapcsolatban kialakult félelmet, és segít megőrizni, visszaállítani a fogyasztói bizalmat. Egyúttal megkülönbözteti a vállalkozásokat objektív biztonság tekintetében.

Minősítési szintek:

COVID Kontroll COVID Kontroll plusz

A minősítési szintek megkülönböztetésének oka, hogy ne zárjuj ki azokat a vállalkozásokat sem, akik gazdasági helyzetükből adódóan nem tudnak többlet terheket vállalni a minősítési eljárással kapcsolatban. Azaz minden vállalkozás lehet minősített, aki elkötelezett és teljesíti a minősítési szempontokban előírt feltételeket. A minősítés közötti különbség: a felületekről, eszközökről, személyről vett minták laboratóriumi vizsgálatai és a dolgozók COVID-19 szűrése.

Tanúsítás költsége

Az első tanúsítás díjmentes. Kizárólag a labor vizsgálati eszköz költségeit a kiszállási díjat kell megtérítenie a vállalkozásnak. (Kiszállási költség: 12.500 Ft , mintavétel költsége) (mintavételi számtól függően: 5.0000-10.000 Ft között. COVID-19 gyorsteszt -vérből- (OGYÉI által engedélyezett), szintén beszerzési áron kerül kiszámlázásra: 4.790 Ft/db (A COVID-19 gyorsteszt szűrése csak a magasabb minősítés esetén előírás.)

bentley_magyarorszag
COVID-19 KONTROLL

MINŐSÍTŐ PROGRAMUNK

Minősítő programunk rövid bemutatása: Célja, feltételei, érvényessége, minősítés szintjei

Letöltés
bentley_magyarorszag
COVID-19 KONTROLL

KÉZIKÖNYV

A kézikönyv segít felkészülni a biztonságos újranyitás, illetve a járványidőszak alatti üzemeltetésre.

Letöltés
bentley_magyarorszag
COVID-19 KONTROLL

ELLENŐRZÉSI LISTA

Ellenőrzési lista minden olyan szempontot tartalmaz, melyet a minősítés során ellenőrzünk.

Letöltés

Minősített egységek

goodwill
foodwill

Fogyasztói bizalom védelme - márka védelme

Kontroll alatt tartani a vállalkozások élelmiszerbiztonsági folyamatait, egyenlő a vállalkozások hírnevének megóvásával. A FOODWILL egy olyan egyedülálló élelmiszerbiztonsági koncepció (technológia, szemléletmód, szakértelem, minősítés), ami rendelkezik mindazzal, ami képes a vállalkozások GOODWILL értékét megőrízni.

FOODWILL élelmiszerbiztonsági paradigmaváltás

Sok száz élelmiszerbiztonsági auditon túl, látjuk, hogy a túlbonyolított és az üzemeltetők számára értelmezhetetlen HACCP rendszerek mind öncélúak és kárt okoznak. Megértettük, hogy miért vállalhatatlanok ma, a gyakorlati bemutatást nélkülöző oktatások. Világossá vált, hogy az adminisztrációs megfelelőségek mögött súlyos hiányosságok és hibák húzódnak meg, veszélyeztetve a vállalkozás jövőjét és a fogyasztók biztonságát. Ezért mindent újragondoltunk.

A túlbonyolított szabályozási rendszereket leegyszerűsítetük. Az oktatásokat a tudásszint felmérést követőleg tartjuk, gyakorlati képzéssel együtt. Auditok során feltárt hiányosságokra intézkedési javaslatokat teszünk, melyet az üzemeltetési gyakorlatunkból szerzett szakmai tapasztalatunk alapján tesszük meg.

foodwill koncepció >
FOODWILL szemlélet

1.) Hivatástudat: Nem tanácsadók vagyunk, hanem fejlesztők.

Ez azt jelenti, hogy nem gyártunk “fiókba” HACCP rendszert és nem tartunk alibi oktatást aláírásért. Célunk, hogy a vállalkozások az adminisztrált biztonsági szinten túllépve egy tudatosan kontrollált, felügyeleti szintre érkezzen el.

2.) Elhivatottaktól - Elkötelezetteknek

Elhivatottak vagyunk az iparágon belüli élelmiszerbiztonsági szint fejlesztésében. Ennek érdekében:

 • célszoftvereket fejlesztünk: eHACCP / ONIR, eTakaritas, Safety Inspector, melyek segítik a vállalkozások gyorsabb, biztonságosabb és hitelesebb felügyeleti eljárásait, miközben a dokumentációs feladatok hatékonyságát növelik.
 • szakmai stábunk: orvosok, élelmiszeripari szakmérnökök és vendéglátó egységeket üzemeltető szakemberek alkotják
 • hatósági együttműködés: stratégiai együttműködést kötöttünk a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatallal a láncon belül az élelmiszerbiztonsági szint fejlesztése és felügyelete céljából.

 • jószolgálati felajánlásaink:

  - díjmentes minősítő audit
  - díjmentes szűrés COVID-19 szerológia (gyorsteszt)
  - díjmentes COVID-19 KONTROLL minősítő audit
  - díjmentes audit
  - díjmentesség ONIR rendszer használatára (járványidőszak alatt)

Felajánlásunkról bővebben
FOODWILL hitelessége

Partnereink, az élelmiszerbiztonság kérdésében elkötelezett, felelős vállalkozások. Fontos számunkra ez az elkötelezettség. Kizárólag olyan együttműködésre ajánljuk magunkat, ahol a vállalkozó célja túlmutat az adminisztrációs megfelelőségi szinten és nem csupán “polcra” rendel HACCP vagy önellenőrzési rendszer kiépítést, hanem tudatosan felügyelt, minősített élelmiszerbiztonsági környezetben kíván működni.

Szakértőink

Balczóné Balázs Zsuzsanna
Népegészségügyi ellenőr
Dr Bagoly Krisztián
ÁOK
Dr. Gőcze Katalin
Megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos
Pusztai Szilvia
Élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök

Szűréshez klikkeljen valamelyik ikonra

COVID KONTROLL MINŐSÍTÉS
COVID KONTROLL PLUSZ MINŐSÍTÉS

Programunk támogatói

Hírek

Jelenleg nincs egy hír sem

Kapcsolat

Adja meg az egység típusát: